Ga naar de inhoud

» Superieure desinfectie

» Optimale reiniging 

» Veilig voor de ogen 

» Eenvoudig in gebruik 

Superieure desinfectie door het gebruik van povidon jodium

Povidon jodium is een desinfectiemiddel met een breed antibacterieel spectrum. Het is zeer effectief tegen bacteriën, schimmels en acanthamoeba. Ook de zeer hardnekkige biofilm wordt op dezelfde effectieve manier verwijdert.

Het desinfectie mechanisme van povidon jodium

Micro-organismen worden efficiënt van binnenuit vernietigd. Het reageert als een sterk oxiderend medium op moleculair niveau met structurele basiscomponenten van micro-organismen.

Optimale reiniging van proteïnen, lipiden en lipocalin

Het is aangetoond dat droogteklachten en discomfort tijdens het dragen van contactlenzen mede wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van proteïnen, lipocalin, in de traanlaag.

cleadew Soft verwijdert de complexe afzettingen van proteïnen, lipiden en lipocalin die zich aan het lens oppervlak hechten, wat het draagcomfort verbeterd.

Veilig voor de ogen

De concentratie povidon jodium die wordt gebruikt is zeer laag en veilig voor het oog. Onderzoek wijst uit dat de kans op vloeistof geïndiceerde corneale staining significant kleiner is (p < 0.011) met cleadew in vergelijking met andere MPDS vloeistoffen. cleadew scoort zelfs beter dan een waterstof peroxide systeem.

Eenvoudig in gebruik

De desinfectie, reiniging en neutralisatie worden automatische uitgevoerd in 4 uur tijd. Door de unieke dubbele werking van de tablet kan het neutraliseren niet vergeten worden. De lenzen moeten alleen voor het gebruik kort gepoetst worden.