Ga naar de inhoud

De zachte oplossing voor het uitdagende oog

De Microlens Rx serie omvat een complete medische lijn custom-made zachte lenzen: voor onder andere keratoconus en de Post-Lasik cornea. Daarnaast is er grote variatie aan bandage lenzen. Tevens zijn er therapeutische en cosmetische filter-lenzen en iris-print lenzen. Ook deze contactlenzen zijn bijna allemaal verkrijgbaar in een sferische, torische, multifocale en multifocaal torische variant.

De Microlens Rx KC is een custom-made zachte keratoconus lens met een uniek design. Door de gepatenteerde dynamische stabilisatie krijgt het limbusgebied dezelfde zuurstof voorziening als bij een standaard prismatische contactlens. Deze zachte keratoconus contact lens is  zowel als enkelvoudige dan wel als multifocale uitvoering verkrijgbaar. De Microlens Rx KC is verkrijgbaar voor een beginnende tot een gevorderde keratoconus. Het ontwerp geeft de drager het draagcomfort van een zachte contactlens met de visuele prestaties vergelijkbaar met die van een vormstabiele lens.

De achterzijde van de Microlens Rx PS kan volledig worden aangepast om een perfecte pasvorm te krijgen na een Post Lasik, Post Graft of andere corneale en sclerale onregelmatigheden. Door het gepatenteerde ontwerp is de zuurstoftoevoer en het comfort hetzelfde als bij standaard zachte contactlenzen.

Al 10 Jaar Myopie Management met de Microlens Rx Relax

De zachte Microlens Rx Relax contactlens is ontwikkeld door Swisslens en sinds 2010 op de markt en heeft zijn werking bewezen. Deze custom-made contactlens is zowel als sferische als torische uitvoering verkrijgbaar en kan door het brede scala aan basiscurven en diameters optimaal op het oog aangepast worden. De lens is verkrijgbaar in het Excellent en Ultimate materiaal en heeft een levensduur van 3 tot 6 maanden.

De Microlens Rx Relax is gecertificeerd en geschikt voor myopie-management bij kinderen tussen de 8 en 18 jaar geïndiceerd met progressieve myopie. Met de bewezen technologie van een geoptimaliseerd Hyperopic Defocus Control (HDC™) wordt de relatieve perifere hyperopie gecorrigeerd. De grootte en het begin van de HCD™ is variabel door de aanpasbare optische zone diameter. Daarmee wordt een geoptimaliseerde afbeelding centraal op het netvlies, alsmede in de periferie gewaarborgd.

Lees meer in onze Microlens Rx Relax brochure

Grote zachte bandage contactlens van 17.0 of 18.0 mm met een sferische optische zone en asferische afvlakking.

Extra grote zachte bandage contactlens van  21.0 mm met een sferische optische zone en asferische afvlakking.

Een zachte contactlens speciaal ontwikkeld voor babies met speciale geoptimaliseerde optische zone voor een betere handeling.

In gevallen waar geen metingen kunnen worden verricht, kan de volgende tabel met standaardwaarden enige ondersteuning bieden bij de keuze van de eerste contactlens:

Er is een mogelijkheid om bepaalde Microlens Rx lenzen te laten voorzien van een kleurenfilter. Deze bewerking is mogelijk op de Microlens Rx Spheric, Toric, Multifocal, Multifocal Toric, PS en Relax. De Microlens Rx Color contact lenzen zijn getint in exclusieve doorschijnende kleuren. Het voordeel van doorschijnend kleuren is een zeer natuurlijk resultaat: De structuur van de iris zal nog steeds zichtbaar zijn, maar dan wel in levendige kleuren. Verschillende irisdiameters zijn beschikbaar. U heeft zelfs de keuze of u een heldere of getinte pupil wilt. Onze doorschijnende kleuren hebben geen negatieve invloed op de Dk-waarde.

Een zachte custom-made irisprint lens met een grote keuze uit natuurlijk ogende standaard kleuren. De dunne en comfortabele contactlens wordt gemaakt van hoogwaardig materiaal (CFT 67%). Een uitgebreide range custom-made contactlens parameters zijn beschikbaar (Microlens Rx Spheric, Toric en PS) enris- en pupildiameter in verschillende groottes. De lenzen worden met de hand gekleurd, met heldere of zwarte pupil. De exacte kleurtoon, evenals de kleurintensiteit worden aan de hand van de kleurcode gefixeerd en gedocumenteerd. Hierdoor is een exacte nabestelling, in tegenstelling tot andere handgemaakte kleuringen, erg eenvoudig.

De kleurstof in het contactlens materiaal is gefixeerd (geen sandwich, geen verf op het oppervlak) en heeft geen invloed op de dikte van de contactlens en is dus onafhankelijk van de parameters van de contactlens. De Dk-waarde voor de gekleurde contactlens is dezelfde als voor een normale contactlens, geen vermindering van de zuurstofdoorlaatbaarheid dus!

Brochure Microlens Rx
Brochure Microlens Rx Relax